Yoga op Schiermonnikoog

Yoga Retreat Schiermonnikoog

Zin in yoga? Een weekend weg? Behoefte aan zelfzorg en diepe ontspanning? Dan is dit jouw weekend! Vrouwen only!

Ja! ik doe ook mee!


Yoga op Schiermonnikoog

Yoga Retreat Schiermonnikoog

Zin in yoga? Een weekend weg? Behoefte aan zelfzorg en diepe ontspanning? Dan is dit jouw weekend! Vrouwen only!

Ja! ik doe ook mee!


Professioneel

Georganiseerd door ervaren ondernemende trainers.

Mandana Schiermonnikoog

Persoonlijk

Er is dit weekend plek voor maximaal 10 vrouwen. Zo blijft het persoonlijk en krijgt elke deelnemer voldoende aandacht.

Praktisch

Na het weekend heb je helder hoe je thuis zelf aan de slag kunt met je plan om goed voor jezelf te zorgen.

De Inspiratieplek Yoga op Schiermonnikoog

Yoga Retreat Schiermonnikoog

Heb jij ook zo'n behoefte aan een paar dagen tijd voor jezelf? Ben je altijd aan het zorgen voor iedereen om je heen en kom je eigenlijk nooit toe aan jezelf? Ben je steeds maar hard aan het werk en vind je het lastig om te ontspannen?

Je weet wel dat tijd nemen voor jezelf belangrijk is, gezond eten, goed slapen. Kortom beter voor jezelf zorgen. Maar hoe doe je dat dan? 

Dit weekend neem ik je mee in de wereld van yoga, diepe ontspanning en zelfzorg. Ik geef toegankelijke Hatha Yoga lessen, iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Yoga is er voor iedereen, dus ook voor jou!

Ik ga al mijn kennis met je delen over Ayurveda. Ayurveda is een oude holistische gezondheidsleer uit India. Je gaat leren hoe je met behulp van voeding het zelfhelend vermogen van je lichaam kunt activeren. Ik laat je kennismaken met zelfzorgrituelen (onder andere zelfmassage) om meer aandacht aan jezelf te geven zo meer in contact te komen met je lijf. Je krijgt inzicht in je lichaam-geest type en leert hoe je weer in balans kunt komen.

Om zeer diepe ontspanning te ervaren geef ik tijdens dit weekend meerdere Yoga Nidra sessies. Yoga Nidra is een geleide meditatie die diep doorwerkt in het bewustzijn en een zeer helende uitwerking heeft op lichaam en geest. Yoga Nidra zorgt ervoor dat je op een diep niveau tot rust komt en kunt herstellen.

Alle sessies dit weekend zijn erop gericht om jou te inspireren om goed voor jezelf te zorgen en om weer te vertrouwen op de kracht en de wijsheid van jouw lichaam.

Heb jij behoefte aan zelfzorg en diepe ontspanning, wil je er echt even helemaal uit en alle focus op jezelf? Even alle aandacht voor jou en je lijf maar je wilt dit wel doen met een fijne groep vrouwen? Dan is dit een weekend helemaal voor jou!

Yes! Ik doe mee!


Heerlijk eten

De maaltijden zijn vegetarisch en voor zover mogelijk biologisch. We maken gebruik van groenten uit het seizoen en een veelheid aan kruiden en specerijen. Alle maaltijden dragen bij aan harmonie en balans en zullen jouw gezondheid deze dagen ondersteunen. Zaterdagavond eten we een heerlijk Ayurvedische maaltijd. Laat je verrassen!

Hartje op Schier

Tijd voor jezelf

Natuurlijk is er ruimte om ook tussen de lessen en workshops er even zelf op uit gaan en te genieten van de natuur en het eiland. Het programma eindigt zondag na het avondeten maar als gratis extra bonus mag je in de accommodatie blijven tot maandagochtend 10.00. Je bepaalt dan zelf hoe laat je de boot weer terug neemt naar huis. 

Diverse workshops

Naast de yogalessen zijn er workshops over Ayurveda en Yoga Nidra sessies. Ik ga je alles leren over de chakra's, je ondergaat een ademsessie en we gaan aan de slag met kou voor wie het aandurft!

Mandana Schiermonnikoog

Mandana

 

Hi! Ik ben Mandana en samen met mijn man Maikel ben ik eigenaar van De Inspiratieplek in Ulrum. We hebben een samengesteld gezin met zes kinderen.

Herken je dit? Weinig tijd nemen voor jezelf en leven vanuit je hoofd? Ook in je vrije tijd niet meer kunnen ontspannen? Altijd het gevoel hebben dat je nog iets moet doen?

Als geen ander weet ik hoe lastig het kan zijn om te ontspannen als je een hectisch leven hebt. 

Nu bijna achttien jaar geleden wilde ik nog maar één ding, en dat was rust. Rust in mijn hoofd en rust in mijn lijf. Maar ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Na wat zoeken op internet vond ik een meditatie centrum bij mij in de buurt en zo begon mijn weg naar een ander leven.

Door meditatie ontstond er ruimte in mijn hoofd en kon ik voor het eerst in lange tijd weer ontspannen. Vanuit ontspanning komen vanzelf nieuwe dingen. Ik werd mindfulnesstrainer, volgde een opleiding tot bezielingscoach en begon mijn eigen bedrijf. De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in Hatha Yoga, Ayurveda en Yoga Nidra. Inmiddels ben ik dan ook gediplomeerd yoga docent. 

Yoga zorgt ervoor dat ik me goed voel in mijn lijf en meer rust ervaar hoe druk mijn leven ook is. Yoga en Ayurveda hebben mijn gezondheid een enorme boost gegeven, zowel fysiek als mentaal.

Ik kijk er enorm naar uit om mijn kennis over Yoga en Ayurveda met jou te delen en je te inspireren!

Zin in!


yoga evenwicht

Hatha Yoga

De kracht van evenwicht

Tijdens het weekend starten we iedere dag met een hatha yogales.

Evenwicht

In de les doen we rustige oefeningen waarin je op zoek gaat naar het voor jou juiste evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Door concentratie op de adem tijdens de oefeningen ontstaat een meditatieve aandacht die zorgt voor verstilling en rust.

Adem

Het hart van hathayoga is de aandacht  voor de adem. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam van binnenuit kunt ervaren. Je lichaamsbewustzijn zal toenemen. Aandacht voor je adem en je lichaam heeft direct een positief effect op je gezondheid. 

Ontspanning

Hatha yoga leert je ook hoe je tot ontspanning kunt komen. Niet steeds maar aanstaan maar ook gewoon kunnen zijn zonder iets te doen of te presteren. Je thuis voelen in je lichaam, jezelf accepteren precies zoals je nu bent. 

In de les doen we eenvoudige staande, zittend en liggende houdingen. Iedereen kan meedoen, ook als je geen ervaring hebt met yoga. Yoga is voor iedereen!

Elke les sluiten we af met een diepe ontspanning.

Ja, ik ga mee!


Kruiden Schier

Ayurveda

Voel je in je element


Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase gezondheidssysteem en wordt ook wel een zusterwetenschap van yoga genoemd. Het is een holistische gezondheidsleer. De wortels van de Ayurveda zijn, net als bij de Yoga, terug te vinden in de Veda's. De Veda's zijn oude geschriften, een alomvattende leer die mens, natuur een kosmos als een beschouwt. 


"Wat is goed voor mij?"

Tijdens dit weekend is dit de centrale vraag. Wat is goed voor mij? Wat pas bij mij? Yoga, Ayurveda en Yoga NIdra, alle drie brengen ze je terug naar jouw eigen kern. Ayurveda leert je meer over wie je bent en wat goed is voor jou.

Zelfzorg

Je leert in verschillende workshops hoe je het zelfhelend vermogen van je lichaam kunt activeren door middel van de juiste voeding en leefstijl afgestemd op jouw lichaamstype. Ik ga je laten zien hoe je door middel van zelfzorgrituelen (onder andere zelfmassage) meer aandacht aan jezelf kunt geven en zo meer in contact komt met je lijf.


Zelfhelend vermogen

Het lichaam is tot veel meer in staat dan we vaak denken en ik wil je heel graag laten ervaren en inspireren om het zelfhelend vermogen te activeren en weer te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam.

Ayurveda heeft als uitgangspunt dat alle kennis al in jou aanwezig is en dat je zelf al weet wat goed voor je is. 

Dit wil ik ook leren!


Yoga Nidra

Ontdek de wereld van diepe ontspanning


Yoga Nidra

Yoga Nidra is meer dan een ontspanning alleen. Het is een geleide meditatie die diep doorwerkt op je bewustzijn.  Tijdens een sessie hoef je niets te doen, je ligt of zit ontspannen en luistert naar mijn stem.


Yoga Nidra is een staat van bewustzijn die je naar diepe ontspanning brengt. Een staat van bewustzijn waarin het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en waarin mentale spanningen en beperkende overtuigingen kunnen worden losgelaten.


Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over de werking van Yoga Nidra en de resultaten zijn overtuigend. Yoga Nidra verbetert je slaap, pijn neemt af, vermindert stressklachten, zorgt voor diepe ontspanning. Door regelmatig te oefenen nemen emotionele spanningen af en voel je je steeds beter. Zeker als je vaak last hebt van vermoeidheid en stressklachten is Yoga Nidra echt iets voor jou.


Elke sessie heeft dezelfde structuur en verloopt in verschillende stappen. Tijdens de sessie breng je je aandacht door alle lagen van je bewustzijn en in iedere laag laat je spanning los. Elke laag wordt op deze manier opgeschoond en vrij gemaakt en zo ontstaat er ruimte voor ontspanning en heling. 

Ik kan niet wachten!


Onze mooie plek op Schier

it aude kolonyhus

Op een heerlijke plek aan de duinen en op loopafstand van het strand ligt "It Aude Kolonyhus" waar wij zullen verblijven in groepsaccommodatie  Bleekneus.


Het is gelegen aan de achterkant van het gebouw  met uitzicht op de duinen. Er is een open keuken en een grote woonkamer en er zijn vier badkamers aanwezig!


We hebben een prachtig terras tot onze beschikking om lekker te genieten van de zon. Binnen een paar minuten sta je met je voeten in het zand en geniet je van de zee en de wind in je haren.


Schiermonnikoog is een prachtig eiland waar je helemaal kunt opgaan in de natuur en los kunt komen van je dagelijkse routines en van alles wat moet.  De ideale plek om te schakelen van doen naar zijn. Van drukte naar verstilling.


Echt een plek om helemaal tot rust te komen en te ontspannen. 

De Inspiratieplek Yoga op Schiermonnikoog

Een weekend om niet te missen! 

 • een lekker lang weekend opladen
 • elke dag een fijne yogales
 • elke dag de diepe ontspanning van Yoga Nidra ervaren
 • kennis opdoen over Ayurveda en kunnen toepassen
 • je eigen persoonlijke zelfzorgplan maken
 • iedere dag heerlijke gezonde maaltijden
 • je ontvangt meditaties na afloop online
 • professionele begeleiding
 • veel tijd voor jezelf 
 • samen met een groep gelijkgestemden
 • op een prachtig mooi eiland in de natuur!
Dit wil ik!


Ontmoet je trainer

Mandana Schiermonnikoog

Mandana

Ik organiseer niet alleen dit weekend, maar ook verzorg ik de Yogalessen, de Yoga Nidra sessies en de Ayurveda workshops. 

Ik kan niet wachten om je te straks te ontmoeten en om er een heel mooie tijd van te maken!

Een extraatje, speciaal voor jou!

Je krijgt van ons een extra overnachting! 

Van zondag op maandag, je hebt dan een extra dag om alles nog even goed te laten landen!

Wow, dan ga ik zeker mee!


Heb je nog vragen?

Ik heb weinig/geen yoga ervaring. Is dat een probleem?

Dit is geen enkel probleem. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet nodig.

Is er ook tijd  om iets voor jezelf te doen?

Er is iedere dag tijd om iets voor jezelf te ondernemen. Tussen de programma onderdelen zit voldoende tijd om los van de groep iets te doen.

Ik volg een speciaal dieet, kunnen jullie daar rekening mee houden?

Geen probleem! Geef van te voren aan wat je wensen zijn en dan houden we daar rekening mee.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. 

Wie betaald mijn bootticket? 

De reis naar Schier inclusief je bootticket, regel en betaal jezelf.

Yes, dan kan ik ook mee!


it aude kolonyhus

Dag 1

We ontmoeten elkaar op vrijdag 19 april rond 16.00 uur op Schiermonnikoog, It Aude Kolonyhûs.

We maken kennis met elkaar, verdelen de bedden en er is tijd voor koffie en thee met iets lekkers.

Avondeten

In de avond is er een Yoga Nidra sessie

Yogaweekend dag 2

Dag 2

In de ochtend krijg je een yogales op het strand.  

Ontbijt

Workshop Kennismaken met Ayurveda 

Lunch

Chakra workshop

Avondeten

Yoga Nidra voor diepe ontspanning

Strand Schier

Dag 3

Yoga

Ontbijt

Workshop Ayurveda (zeflmassage en zelfzorgritueel)

Lunch

Tij voor jezelf

We sluiten samen af met een eenvoudige maaltijd. 


Yoga op Schiermonnikoog

Dag 4

Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van een extra overnachting, deze krijg je van ons cadeau. 

Deze dag kun je invullen zoals je zelf wilt. We raden je aan om deze dag de tijd te nemen om alle indrukken en ervaringen rustig te laten landen voordat je weer naar huis gaat. 

Er liggen opdrachten voor je klaar die je zou kunnen doen om je ervaringen en inzichten te verdiepen. 

Om 10.00 uur verlaten we de accommodatie. Jij bepaalt zelf hoe laat je weer naar huis gaat.


De Inspiratieplek Yoga op Schiermonnikoog
€ 599,-

Yoga Weekend Schiermonnikoog

Wegens groot succes nog maar 2 plaatsen beschikbaar! 


Van vrijdag 19 april 16.00 uur t/m zondag 21 april 17.00 uur.


Je krijgt van ons een extra overnachting van 21 t/m 22 april cadeau!!


Een gedeelde  kamer in 't Aude Kolonyhus (groepsaccommodatie Bleekneus)

Inclusief 3 x ontbijt, 2 x lunch en 3 x diner 

Inclusief alle yogalessen en workshops

Inclusief gratis extra overnachting!

Onbeperkt koffie/ thee sapjes en lekkers tussendoor. Kortom, een heel weekend helemaal ontzorgd!

Na het weekend krijg je online toegang tot de meditaties.


Wil je in termijnen betalen? Geen probleem. Je kunt in twee termijnen betalen.